Грипът започва рязко- с висока температура, безапетитие, отпадналост. Пациентите не трябва

...
Грипът започва рязко- с висока температура, безапетитие, отпадналост. Пациентите не трябва
Коментари Харесай

Кунчев: Няма да направим компромис! Ще обявяваме грипна епидемия, ако е нужно

Грипът стартира рязко- с висока температура, безапетитие, изнемощялост. Пациентите не би трябвало да разпознават признаците, доктор би трябвало да го направи, изясни основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред БТВ. 
Прочетете още
Единият от резултатите на ограниченията против Коронавирус е неналичието на грипна зараза през последните две години, сподели той.

Кунчев разяснява и откритият първи случай на Грип B, като изясни, че той не се разграничава изключително от другия вид. Пандемията е след три-годишен интервал на неявяване, сподели той. 

Всяка година виждаме предпочитание да се афишира грипна зараза, има родители и възпитаници, които желаят. Няма да създадем компромис - където не е нужно, няма да разгласяваме грипна зараза, изясни здравният контрольор.

Кунчев изясни и неналичието на комбинирани проби за грип и ковид в някои аптеки. " Министерството на здравеопазването не купува проби, всеки вносител ги дава, има доставки, само че не са задоволителни. Ние сме обезпечили в Регионалните здравни инспекции и те се употребяват по нужда. Останалото е свободен пазар, уповавам се, че ще реагират бързо ", сподели той.

Тестове има на разнообразни компании, не са  с идентични качества, задоволителни са за ориентировка за отменяне на едно от болесттите. Над 26 типа респираторни вируси намираме в обществото, стартирахме с букет от вируси. 

Кунчев изясни, че в случай че човек е пропуснал да се ваксинира, може да се защищити с маска и да заобикаля събиране на доста хора.

През тази зараза най-засегнати ще са децата, сподели още той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР